Biografie
Wilma
Marcel
Johan
Peter
Javier
Joost

 

De sound van Savannah: veelzijdig en sfeerbepalend!

Hagemeier Fotografie

Twee accoorden en de echte kenner spitst meteen zijn oren… Dit is niet zomaar een band!    
En dat klopt, dit is Savannah, een enthousiaste groep muzikanten die al sinds hun start in 1986 aan de Europese top staat. De zes bandleden voelen elkaar feilloos aan. Dat zie je en dat hoor je als ze weer eens een publiek platspelen met hun aanstekelijke en doorleefde country-music: Savannah’s specialiteit! De band is zeer populair bij de Country Linedancers in binnen- en buitenland en niet voor niets mag Savannah zich in haar genre de 'Meest Populaire Band van de Benelux' noemen! Savannah is een echte publieksband: veelzijdig en sfeerbepalend!

Savannah is op zijn best tijdens live optredens. Zij laten dat zien en horen op grote en kleinere festivals, in danszalen, bij bedrijfsfeesten, op braderieën, maar ook in theaters en schouwburgen. Hun agenda is dan ook uitstekend gevuld met optredens in zowel binnen- als buitenland. De band geeft jaarlijks acte de presence op festivals in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Malta, Spanje, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Engeland, Schotland, Estland, Letland, Litouwen en de Faeröer Eilanden.
Savannah valt ook zeer goed in de smaak bij producenten van radio- en televisieprogramma’s. De band heeft dan ook al een groot aantal optredens voor radio en TV gedaan in eigen land en ver daarbuiten.
Savannah heeft een enorm 'supporterslegioen’. Talloze trouwe fans reizen de band achterna tot ver over onze landsgrenzen. Gelukkig voor hen en alle andere liefhebbers zijn er ook nog de CD's en DVD die Savannah inmiddels met succes heeft geproduceerd:

For You: 1991.
Lights in the Night: 1993.
Side by Side: 1995.
Alle Dromen: 1995 (cd-single).
For You: 1997 (her-uitgave met 4 extra songs).
Love, me: 1999 (niet meer verkrijgbaar).
Love, me: 1999 (cd-single).
New Road - Tribute to the sixties: 2001 (niet meer verkrijgbaar).
The Best of Savannah: 2002 (zes nieuwe songs).
Marcel Smulders Sings The Hits Of Don Williams: 2004 (Solo-album Marcel) (niet meer verkrijgbaar).
Live at the RaboTheater: 2004 (Live DVD, niet meer verkrijgbaar).
Joe Brozio & Friends Live: 2007 (akoustische live opname).
SAVANNAH: 2009 (gemixt en gemastered in Nashville TN, USA).

Hoogtepunten in de carriere van Savannah zijn de vele 'GRAM Awards' die de band mocht ontvangen tijdens verschillende edities van het 'Dutch Country Music Poll Gala', georganiseerd door de Dutch Country Music Association (DCMA), Country Gazette en KRO Radio. De award is een publieksprijs en Savannah ontving 'GRAM Awards' voor de albums 'Side by Side', 'Love, me' en ‘SAVANNAH’ in de categorie ‘Album van het jaar’. Gitaristen Peter Hill, Johnny Bernard en Joe Brozio werden meerdere malen uitgeroepen tot 'Instrumentalist van het jaar' en de GRAM Award voor 'Groep van het jaar' werd tot nu toe maar liefst tien maal aan Savannah toegekend! Het aantal nominaties in de verschillende categorieën is jaarlijks enorm en de band hoopt nog vele publieksprijzen binnen te halen!

Savannah werkte samen met grote namen zoals Johnny Cash, Freddy Fender, Wanda Jackson, Allen Frizzell, Bobby Bare, Ed Bruce, Buck Owens, Bellamy Brothers, Nikki Nelson, John Permenter, Dave Dudley en de laatste jaren ook met upcoming stars Billy Yates en Buddy Jewell. Voor deze laatste combinaties groeit de belangstelling enorm en ’t aantal Europese boekingen liegt er niet om! Met hetzelfde gemak begeleiden ze ook bekende vaderlandse artiesten zoals Dick van Altena en George Baker. Al twaalf seizoenen op een rij maakt Savannah deel uit van de zeer succesvolle theaterproductie Back To The Country. Samen met Dick van Altena trekken ze jaarlijks meer dan tienduizend bezoekers naar theaters en schouwburgen in België en Nederland!

De band beschikt over een 1e klas geluid- en licht systeem en reist door geheel Europa met prachtige trucks en bussen voor crew en musici.
Savannah is zonder enige twijfel de best georganiseerde band van ons land.
Kort samengevat: Savannah... een garantie voor kwaliteit!