Nieuwspagina
Op de fotopagina kunt u onze persfoto downloaden.  

Klik op agenda voor wijzigingen!

 

 

     ‘SEASONS IN THE SUN’ is uit!
Duet album van Marcel Smulders en Dick van Altena nu verkrijgbaar.

‘Seasons in the sun’ is een semi-akoestische plaat waarin de gitaren en stemmen van Marcel en Dick centraal staan, links en rechts summier aangevuld met o.m. bas, dobro en mandoline.
De stijl kan het beste omschreven worden als soft-pop Americana met liedjes uit beider zonnige jeugd, waarmee meteen de titel van de CD is verklaard.

De zorgvuldig uitgekozen selectie songs bestaat uit verrassende covers zoals ‘Ruby Tuesday’, ‘With a little help from my friends’, ‘Under the boardwalk’ en natuurlijk het titelnummer ‘Seasons in the sun’.

Buiten hun eigen solocarrières maken Dick van Altena en Marcel Smulders sinds jaar en dag deel uit van de inmiddels vermaarde ‘Back to the country’ showreeks.
Daarnaast vormen ze al zo’n jaar of 12 een zeer succesvol duo, een samenwerking die nu dus bekroond wordt met ‘Seasons in the sun’.

Bestelwijze ‘Seasons in the sun’:

De CD is eenvoudig te bestellen:

  • Maak € 18,95 over naar NL96 RABO 0341 9232 30 t.n.v. D. van Altena o.v.v. ‘Seasons in the sun’. 
  • Let op: bovenstaand banknummer is anders dan bij gebruikelijke bestellingen voor Dick van Altena en / of Savannah CD’s!!
  • Niet vergeten (!) om vervolgens je adresgegevens te mailen naar cd@dickvanaltena.com    

 

Je hebt het album dan (in Nederland) binnen 2 werkdagen in huis.

CD Marcel Smulders en Dick van Altena

De vraag was niet óf hij er zou komen maar wannéér, een duet album van Smulders & van Altena.
In 2012 verscheen al hun mini-CD ‘Hello Mary Lou’ maar nu gaan de heren dus de studio in voor hun eerste gezamenlijke full album.

Het wordt een semi-akoestische plaat waarin de gitaren en stemmen van de twee centraal staan, links en rechts summier aangevuld met o.m. bas, dobro en mandoline.
De stijl kan het beste omschreven worden als soft-pop Americana met liedjes uit beider zonnige jeugd, waarmee meteen de titel van de CD: ‘Seasons in the sun’ is verklaard.

Er wordt niet geput uit het bestaande duo repertoire, de zorgvuldig uitgekozen selectie liedjes bestaat uit verrassende covers die afwijken van wat men zowel solo als in duo- c.q. groepsverband normaliter doet.

Buiten hun eigen solocarrières maken Dick van Altena en Marcel Smulders sinds jaar en dag deel uit van de inmiddels vermaarde ‘Back to the country’ showreeks.
Daarnaast vormen ze al zo’n jaar of 12 een zeer succesvol duo, een samenwerking die nu dus bekroond wordt met ‘Seasons in the sun’.

CD presentatie ‘Seasons in the sun’.

Op vrijdag 9 oktober wordt het duet-album ‘Seasons in the sun’ van Smulders & van Altena gepresenteerd in zaal de Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek, aanvang is 20.30 uur.

De entree bedraagt € 10,00, waarbij reserveren wordt aanbevolen, want vol = helaas vol!
Voor info / reserveren:
marcel@marcelsmulders.com reserveringen@dickvanaltena.com
06-16109556 / 0481-481661

Foto: TJ-Unlimited

SAVANNAH UITGEROEPEN TOT COUNTRYBAND VAN HET JAAR 

Tilburg, 18 november 2018 – De Tilburgse formatie Savannah heeft zaterdagavond de DCMA-award voor Countryband van het Jaar gewonnen. Dat is een belangrijke prijs in de Nederlandse countrymuziek, die werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse gala van de Dutch Country Music Association. Daarnaast was er een award voor de CD "Back To The Country", waarop nummers staan van de gelijknamige theaterproductie van Savannah, Cor Sanne & Dick van Altena. Laatstgenoemde werd gekroond tot Zanger van het jaar.

 

 

 

Joost de Nijs nieuw bandlid Savannah

Joost speelt steelgitaar, dobro, gitaar, mondharmonica en percussie. Hij gaat ervoor zorgen dat Savannah nóg meer Nashville gaat klinken!

Welkom Joost!

 

 

Beste muziekvrienden en -vriendinnen,

Over 2 maanden is het weer zover! Op zaterdag 23 juni organiseert Savannah de jaarlijkse Fanavond!
Plaats van handeling is ook dit jaar het vertrouwde en supergezellige Ontmoetingscentrum ‘t Plein te Udenhout.

Blij zijn we met ons 6e bandlid Joost de Nijs op steelgitaar en dobro. Samen met Joost zetten we, naast de verzoeknummers en bekende Savannah-“hits”, ook weer veel nieuwe songs op de planken.

De support act is inmiddels ook bekend en dat is niemand minder dan Arthur van Poppel! Arthur maakte in de jaren 80 furore met songs van John Denver en hoe!
Hij had en heeft nog steeds het specifieke Denver stemgeluid en niemand kan dat zoals hij. Wij zijn heel blij dat Arthur, zichzelf begeleidend op gitaar, onze avond komt openen.
Savannah en Arthur speelden vaak samen in die jaren 80 en deze combinatie zal wat later op de avond zeker nog een aantal Denver nummers ten gehore brengen!

De entree houden we speciaal voor jullie weer ouderwets laag op 5 euro per ticket.
Aanvang: 20.30 uur | Zaal open: 19.30 uur
Reserveren: bel 06 16 10 9556 of mail naar marcel@marcelsmulders.com

Graag nodigen wij iedereen uit om op zaterdag 23 juni naar Ontmoetingscentrum ‘t Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout te komen!

SAVANNAH GROTE WINNAAR “POPULARITEITSPOLL 2016” VAN DE DUTCH COUNTRY MUSIC ASSOCIATION

Tilburg, 12 december 2016 – De Tilburgse formatie Savannah is opnieuw gekroond tot ‘Countryband van het jaar’. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse gala van de Dutch Country Music Association (DCMA), waar traditioneel de DCMA Awards worden uitgereikt. Savannah-frontman Marcel Smulders werd uitgeroepen tot ‘Zanger van het jaar’, terwijl gitarist Peter van den Heuvel aan de haal ging met de Award voor ‘Instrumentalist van het jaar’. Daarnaast werd de succesvolle theaterproductie “Back To The Country” van Savannah, Cor Sanne & Dick van Altena uitgeroepen tot ‘Show van het jaar’.

Naast deze vier prijzen werden er nog drie Awards in de wacht gesleept: 1) voor Savannah in de categorie ‘Akoestische band van het jaar’, 2) voor de CD “Back To The Country, volume 2” en 3) voor Savannah-drummer Johan Lemmers in de categorie “Radioprogramma van het jaar”. Daarmee gingen er dus maar liefst zeven Awards mee naar Tilburg en omstreken!
Wij bedanken jullie voor het stemmen op ons! Mede dankzij jullie inzet kwamen we in het bezit van al deze Awards!

Na het wederom grote succes van dit jaar is ook in 2017 weer het befaamde Savannahweekend geprogrammeerd bij Vakantiehotel der Brabander.
Van vrijdag 17 t/m zondag 19 november vieren we het Savannah country weekend voor de 9e keer op rij in dit supergezellige hotel in Winterberg Duitsland!
Zoals altijd 3 dagen boordevol countrymuziek, gezelligheid en sfeer! De reis zal in teken staan van Kerst, met een bijbehorend feestelijk programma.
Zo geniet u van prachtige (kerst)optredens van Savannah, smult u van een overheerlijk kerstdiner én bezoekt u een van de gezellige kerstmarkten.
Prijzen vanaf 119 euro p.p. (bij 6-persoons bezetting appartement en met eigen vervoer)
50 euro toeslag p.p. voor reizen met luxe touringcar vanaf 4 opstapplaatsen in Nederland.

Meer informatie op de pagina muziekreis 2017

30 jaar Country uit Tilburg!
In 2016 vierden we voorzichtig het 30-jarig jubileum van onze band.
Voorzichtig, omdat we in 1986 begonnen zijn als Peter Hill Band (genoemd naar Peter (Hill) van den Heuvel, destijds de oprichter van de band) en in 1992 de naam omdoopten in Savannah.
Dus eigenlijk behaalt Savannah pas in 2022 het 30-jarig jubileum.
 
Toch wilden een aantal fans dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en verrasten de bandleden met een tweetal prachtige cadeaus.
Het eerste cadeau was een mooi en groot spandoek met daarop de tekst “30 jaar Savannah, proficiat & bedankt”
Het doek werd in september tijdens een repetitie aangeboden door Berry en Anny van Gool en heeft sindsdien een vaste plek in onze repetitieruimte! Dank Berry en Anny!
 
Het tweede cadeau was een groot en dik boek met daarin prachtige foto’s uit de afgelopen 30 jaar en handgeschreven en vooral heel hartverwarmende teksten van vele fans.
Fantastisch om te lezen hoeveel onze muziek betekent heeft en nog steeds betekent voor zoveel mensen, daar hadden we geen idee van!
Het boek werd tijdens het Savannah Country weekend in Winterberg aan ons overhandigd door Marian Kraaijeveld en werd samengesteld door haar en heel veel fans.
Een prachtig cadeau en heel veel dank aan alle schrijvers voor al die mooie teksten!
 

Savannah en Back To The Country de grote winnaars tijdens de 2016 DCMA Poll

Beste vrienden en vriendinnen,

Dank voor jullie hartverwarmende felicitaties! En grote dank ook voor diegenen die op ons hebben gestemd! Het resultaat was dat we gisteren (11 december) tijdens het jaarlijkse DCMA Gala  in 7 categorieën winnaar werden!

- Band:                        Savannah

- Band akoestisch:    Savannah akoestisch

- Zanger:                     Marcel Smulders

- Instrumentalist:         Peter (Hill) van den Heuvel

- Show:                       Back To The Country Theatershow

- CD:                           CD Back To The Country vol.2

 

De 7e award was voor onze drummer Johan Lemmers voor zijn bijdrage in de categorie “Radio programma van het jaar”.

Namens alle bandleden van Savannah en de complete cast van Back To The Country heel hartelijk bedankt!           

Savannah Muziekreis 2016 groot succes!
Enkele foto’s hebt u al gezien. Alle foto’s vindt u in het fotoalbum op deze site.
Marian Kraaijeveld heeft ook een aantal videos geschoten en die geven een prima beeld van de gezellige sfeer in Der Brabander!
 

Savannah Country weekend 2016 groot succes
Voor de 8e keer op rij werd het Savannah country weekend in Vakantiehotel Der Brabander gehouden en nog nooit werd het zo’n groot succes!
Op vrijdag 7 oktober vertrokken 52 personen en 6 bandleden met de touringcar naar Winterberg Duitsland, samen met nog eens ruim 100 personen die met eigen vervoer kwamen.
Het hotel zat vol en het werd weer 1 groot feest met optredens in de Skihut en bij het gloednieuwe zwembad (hele jaar door 30 graden verwarmd) van De Brabander.
Tel daarbij op al die de super enthousiaste mensen en onmetelijke gastvrijheid van familie Meurs & het hele Brabander Team en je hebt een onvergetelijk weekend!
 
Er zijn prachtige foto’s gemaakt door o.a. Jan Hegh. Deze foto’s zijn te verkrijgen door simpelweg een berichtje te sturen naar janhegh21@gmail.com
Jan stuurt dan alle foto’s naar u toe.
 
Volgend jaar gaan we weer naar De Brabander! In januari wordt de nieuwe datum voor 2017 bekend gemaakt. Houdt onze agenda op deze website in de gaten!
 
Met vriendelijke groet,
Marcel Smulders

 

Beste vrienden en vriendinnen,

Gisterenavond tijdens het jaarlijkse DCMA Gala in zaal Nia Domo te Boekel werden de prijswinnaars in de DCMA Poll bekend gemaakt.
Savannah gitarist Peter Hill werd door het publiek uitgeroepen tot beste instrumentalist en Theatershow Back To The Country (samenwerking Savannah, Dick van Altena en Cor Sanne) werd uitgeroepen tot Beste Show van het Jaar!

Wij zijn heel blij met deze twee fantastische prijzen en we bedanken jullie voor het stemmen op ons! Mede dankzij jullie inzet kwamen we in het bezit van deze twee belangrijke Awards!

European Tour 2015 Billy Yates & Savannah groot succes!

Tijdens de minitour deden ze 3 landen aan: Duitsland, Zwitserland en Frankrijk en de zalen waren overal uitverkocht!
De bezoekers van The Four Corners Music Hall, The Little Nashville Saloon en Theatre de Vésinet gingen helemaal uit hun dak tijdens het ruim 1,5 uur durende spektakel.
Ook de clubeigenaren waren dolenthousiast, met name ook vanwege het fantastisch mooie steelgitaarspel van Joost de Nijs, die speciaal voor deze tour (en de tours die we nog gaan doen) is toegevoegd aan Savannah.
In alle 3 de landen zijn we gevraagd volgend jaar terug te komen en dat gaan we graag doen natuurlijk!
Kijk ook op onze video pagina op deze site!

Savannah gekozen tot country band van het jaar bij de DCMA verkiezingen.

Peter Hill werd instrumentalist van het jaar en de 'Back tot the countrytour' waarmee Savannah samen met Cor Sanne en Dick van Altena door het land reist werd gekozen tot 'show van het jaar'.

 

Beste vrienden en vriendinnen,

Het gaat hard met de boekingen voor onze muziekreis in november 2014!

Hoteleigenaar Rob Meurs laat vanuit Winterberg weten dat de teller inmiddels de 160 is gepasseerd! Daarmee is het hotel bijna volgeboekt met louter en alleen countrymuziekliefhebbers; een geweldig mooi resultaat natuurlijk! Er zijn nog maar 12 kamers beschikbaar, dus bent u van plan om mee te gaan, boek dan nu

!

 

Beste vrienden en vriendinnen van Savannah,

De Dutch Country Music Association heeft de nominaties voor de DCMA Awards 2013 bekendgemaakt en daarmee zijn de jaarlijkse verkiezingen geopend!
De verkiezingsperiode loopt t/m woensdag 15 oktober 2014 en er kan alleen via internet worden gestemd. Wij hopen natuurlijk dat jullie dat weer massaal gaan doen!

Natuurlijk is onze favoriete band Savannah ook dit jaar weer genomineerd en dat geldt ook voor hun succesvolle theatershow “Back To The Country II”.
Daarnaast kunnen jullie ook op Savannah-zanger Marcel Smulders en Savannah-gitarist Peter Hill stemmen.

Naar de verkiezingssite: KLIK HIER.

Alvast bedankt voor jullie stem en steun aan Savannah! Laten we er samen voor zorgen dat ze tijdens het DCMA Gala op zaterdag 8 november 2014 opnieuw flink in de prijzen zullen vallen. Plaats van handeling is dan overigens theater De Voorste Venne in Drunen (N.Br.).

BILLY YATES, SAVANNAH & COR SANNE IN SKJAK NOORWEGEN
 

Op 28 juni traden allen op tijdens het Country Festival in Skjåk, Noorwegen voor bijna 3000 enthousiaste bezoekers. Ook op het festival was de uitstekende Texaanse zangeres Amber Digby.

Op de terugreis naar Oslo Airport werd even gestopt in het plaatsje LOM waar een 900 jaar oude houten kerk werd bezocht.Op de foto staat, naast Savannah en Cor Sanne Tore Brennodden, de chauffeur en begeleider van de musici. Tore is een ware country fanaat met 16000 platen in z'n collectie.

Op 12 juli vertrekken Billy Yates en Savannah weer naar Bauska, Letland voor een groot festival aldaar.

 
Tijdens iedere show van en met Savannah zorgt onze Dieny samen met haar man Bram voor de fanclubstand. Daar vindt u alle beschikbare CD's en DVD's van ons maar ook van Dick van Altena en Billy Yates.
 

 

Overgenomen uit de nieuwsbrief van Dorpshuis Angeren:
 
THEATERSHOW BACK TO THE COUNTRY SUCCESVOL!
 
Op zaterdagavond 11 januari en zondagmiddag 12 januari 2014 was Dorpshuis Angeren Theater het decor voor niet één maar zelfs twee totaal uitverkochte concerten van de immens populaire en inmiddels met Country Musics Awards overladen theatershow Back to the Country.
 
Het avondconcert van vorig jaar was zo snel uitverkocht dat de organisatie dit jaar 2 shows boekte in een gezellige theatercafé ambiance. Vele evergreens uit de Amerikaanse countrymuziekgeschiedenis kwamen langs en werden uit volle borst door het publiek waar mogelijk meegezongen. En uiteraard was een Everly Brothers medley op de setlist onvermijdelijk zo kort na het overlijden van Phil Everly afgelopen week. De leden van Savannah, Cor Sanne en Dick van Altena kregen na afloop dan ook verdiend een staande ovatie van het enthousiaste publiek.
Op zondag werden er TV opnames gemaakt door presentator Johan Derksen
en zijn crew voor een nieuw te starten reeks van 8 muziekprogramma’s die te
zien zijn vanaf april op RTL7. In de eerste van deze serie zal de Betuwse zanger Dick van Altena centraal staan. Zodra we de uitzenddatum weten staat deze op onze website en op dickvanaltena.com
 
BTTC komt terug 10 en 11 januari 2015

 

 

Beste vrienden en vriendinnen,

We zitten alweer volop in het nieuwe jaar. De vrije dagen zijn voorbij en iedereen is weer terug in zijn of haar dagelijkse doen. Wij wensen jullie het allerbeste en vooral een goede gezondheid toe!

Zaterdag jl. gingen wij in Zaamslag (Terneuzen) van start met onze geheel nieuwe theatershow “Back To The Country”. Ruim 30 songs die we nog niet eerder deden en het publiek in het uitverkochte Podium van Zaamslag reageerde er geweldig op. De theaterdirectie ook en we zijn alweer geboekt voor januari 2015!
Op het programma staan songs van o.a. Johnny Cash, Buck Owens, Merle Haggard, John Denver, George Strait, Buddy Holly, Ritchie Valens, Jim Reeves, The Bellamy Brothers, Johnny Horton en Don Williams. Een traditiegetrouwe medley van Everly Brothers-successen maakt het programma compleet.

Op vrijdag 31 januari zijn we te gast in het prachtige Flora Theater in Boskoop. De zaal is al voor 3/4 bezet, maar we willen het theater uiteraard 100% vol zien. Er zijn nog zo’n 60 kaarten verkrijgbaar. Ze zijn te reserveren via www.floraboskoop.nl. Wij hopen jullie daar te treffen in een geweldige sfeer en entourage. In Boskoop was het twee jaar geleden één groot feest!

100% waar voor voor je geld dus, want ook nu is er na afloop een afterparty in de foyer van het theater. Komt dat zien!

Namens de crew van “Back To The Country”,
Marcel Smulders.

Billie, Marcel en Wilma met de hoofdrolspelers van Dallas.

 
 
21 Juni 2014: Fanavond met dit keer TeeTeeEs, de sixtiesband van Joseph.
14-15 en 16 November is het weer feest in "De Brabander" in Winterberg met Savannah's muziekreis 2014. Online boeken bij www.brabander.nl vanaf 1 Januari 2014. Wees er snel bij want vol=vol.

Back to the country naar Faröer Eilanden!

De theatershow ‘Back to the country’ gaat de grens over. 
De productie met Dick van Altena, Cor Sanne en Savannah staat in juni volgend jaar geprogrammeerd op Country Festival Faroe Islands
Ook is de show inmiddels geboekt in België (2015) en Duitsland.
Voor details zie agenda.

 

Alle gastenboekberichten zijn verplaatst naar het nieuwe gastenboek. De data vermeld in het gastenboek kloppen dus niet, we wilden echter alle gastenboekberichten van de afgelopen tijd behouden. Ook het invullen is iets gewijzigd, dit om spamberichten tegen te gaan. Na het invullen ziet u onder het bericht een vakje met 4 cijfers staan, deze vult u in het vakje daaronder in voor het versturen. Doet u dit verkeerd dan zal er geen bericht geplaatst worden.

 

Ilse DeLange zingt mee tijdens countryshow Angeren

Bron: NuFoto.nl

Zaterdag vond in het dorpshuis in Angeren de theatervoorstelling 'Back to the Country' plaats die geheel in het teken stond uit de geschiedenis van de country muziek. Savannah, Dick van Altena en Cor Sanne hebben voor het Gelderse publiek een mooie avond weten neer te zetten.

Maar tot een ieders grote verrassing kwam Ilse DeLange ook een avondje daar mee kijken en luisteren. Ilse DeLange is als country-zangeres haar carrière begonnen. Niet op het grote podium in de zaal, maar wel tijdens de afterparty die na afloop in de foyer gehouden werd mocht zij een liedje meezingen in duet met Wilma Smulders, zangeres van Savannah.

Bron: NuFoto.nl

Omroep Brabant: Savannah beste countryband van Nederland
TILBURG - Savannah is zondag opnieuw gekroond tot de beste countryband van Nederland. De Tilburgse formatie heeft deze prijs de afgelopen jaren vaker gewonnen. Tijdens het jaarlijkse gala van de Dutch Country Music Association (DCMA) in Oss werd Savannah-gitarist Joe Brozio uitgeroepen tot 'Instrumentalist van het jaar'.
De winnaars van vier andere Awards hadden eveneens een hoog 'Savannah-gehalte'...

Lees het hele artikel op de website van Omroep Brabant